Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Camino

22. 1. 2010 21:58
Zadne slzy nejsou zbytecne

a kazdy z nas muze neco udelat: http://www.shelterbox.orgR^

0 0
možnosti
WS

wandering star

16. 1. 2010 23:03
Humanitární pracovníci jsou ohrožováni střelbou gangů

No, jděte jim někdo pomáhat...

0 0
možnosti
QD

Quantum daemon

15. 1. 2010 20:09
"puvodem z Prahy"

to asi vysvetluje cely clanek

0 0
možnosti
A

Ales_Keberle

15. 1. 2010 7:34
BLB!

Nechápu autora, co ho vedlo k tomuto článku.

.

Souhlasím s tím (a to platí globálně, ne jenom v případě Haiti), že humanitární pomoc je značně zbytečná v tom smyslu, že vůbec neřeší příčinu. Navíc, i když onu pomoc pošlete, tak se rozdrolí mezi stovky různých "více cenných" lidí.

.

Říct ale, že si za to ti lidi mohou sami, už je typická vlastnost toho, kdo si žije v bezpečí a z jeho pohodlného křesla v teple domova, pak píše tyhlety "rádoby" chytré články. Jak byste se cítil v jejich situaci? Ti lidi za to, jaký mají parlament mnohdy ani nemůžou - rozhodně ne všichni. Ti lidi rovněž nikdy nemuseli mít nic proti nějakýmu "bílímu", pokud třeba jejich dětem neprodával drogy a neznásilňoval dcery. Jsou zde lidi, kteří s touto politikou mají něco společného - pak ano - ti si smutek nezaslouží. My, kteří žijeme v ČR, taky nejsme zodpovědní za to, co Paroubek či Topolánek někde v EU kecnou. Co kdyby pak EU přišla a řekla, že češi jsou národ blbců, protože říkají takové věci? Chápete?

0 0
možnosti
MD

milan.tadaes

15. 1. 2010 8:26
Re: BLB!

Pane Kaberle,

bohužel jste smotal dohromady dvě záležitosti: 1) zodpovědnost obyvatelstva za svou politickou reprezentaci. Já nemůžu za to, co duo T+P někde řeknou? Určitě ne, ale pak je tedy nemám volit. A zjevně je volí dohromady 60+% Čechů. Stejně tak je na Haii republika od poloviny 19. století. Celou dobu se tam střídají dikttury s anarchiemi, které opět řeší zahraniční státy intervncemi. A za to si Haiťané mohou.

Dále jste zmiňoval pro mne nepochopitelně nenávist k bílému. Na Haiti bílá populace vyjmeme-li cizí stání příslušníky prakticky neexistuje, je pod 0,5%. Už v 19. století byla vyhnána nebo vyvražděna. Takže jacípak bílí?

Dále pak, my jsme součástí EU, podepsali sjme Lisabonskou smlouvu, to že nám bude teď EU více zasahovat do našich dříve výsostných vod se dá očekávat a je to cesta, kterou jsme si vybrali...

0 0
možnosti
M

MORAK

14. 1. 2010 20:30
Velmi dobře napsané !

R^

0 0
možnosti
WS

wandering star

14. 1. 2010 20:18
Dobročinnost začíná doma

Pokud chcete někomu pomoci, rozhlédněte se ve vlastní rodině - je někde babička, která potřebuje donést uhlí, nebo nadané dítě, jehož rodiče si nemohou dovolit podporovat ho na škole? Potom se rozhlédněte v sousedství. Výhoda je v tom, že kdybyste nedejbože někdy potřebovali pomoc vy, bude ve vašem okolí někdo, kdo si bude pamatovat, že jste tam kdysi byli vy pro něj.

0 0
možnosti
K

kores

14. 1. 2010 21:57
Re: Dobročinnost začíná doma

skvělé;-D to je vhodné tak pro skautíky a nedělní sešlost v kanadském kostelíčku...... tady je řeč o smyslu dobročinnosti, v souvislosti s přírodní katastrofou a celkovým stavem dané země s výhledem do budoucna, madam, takže jestli tam nemáte nic moudřejšího, tak se radši zdržte diskuze.... uděláte tím všem jenom radost;-)

0 0
možnosti
MS

kenzo

14. 1. 2010 14:36
No prostě všude kde převládají černí,

nestojí to za nic. Ale jsou to právě oni, kteří nejhalasněji obviňují ze své vlastní neschopnosti a lenosti bílou koloniální "vinu"! Chile, Argentina a další kontinentální latinoamerické státy mají koloniální minulost také, se spoustou přetrvávajících soc. problémů. Ale Afrika a černošské státy mimo ni viz. Haiti jsou zcela nepřekonatelné - v nestabilitě, zločinnosti, chudobě a neperspektivě!

0 0
možnosti
MD

milan.tadaes

14. 1. 2010 14:42
Re: No prostě všude kde převládají černí,

zajímavá paralela, bohužel se bojím, že vás brzy někdo bonzne správcům, takovéhle názory se teď nenosí... Za všechno zlo rozvojových národů můžou kolonialisti;-D

0 0
možnosti
P

pěnice

14. 1. 2010 14:30
Pomáhat druhým je krásná a ušlechtilá věc.

Ale já tak přemýšlím,co myslíte až stát nebude mít na důchody,pomůže nám svět? Nemluvím o sobě,jsem dobře zabezpečena,ale znám spoustu lidí,kteří se svým důchodem taktak vystačí.Co bude pak?Haiťané mi silně připomínají naše některé spoluobčany,prostě raději budou umírat hlady,než by začali něco dělat.

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

16. 1. 2010 22:56
Re: Pomáhat druhým je krásná a ušlechtilá věc.

R^R^R^

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

14. 1. 2010 13:16
Koloniální správa

líbí se mi ta představa jak nějaký stát přemluví své občany aby věnovali cca 1/4 svého HDP jako investici do cizí země za ty peníze se vybuduje infrastruktůra průmysl, školství, bezpečnostní složky, dále přemluví spoustu svých odborníků aby odešli do této země a pracovali tam vše samozřejmě něco stojí jelikož země jenž je kolonizována finance nemá někdo je musí dát, dobrá stane se po nějaké době se uchytí vládnoucí a řídící vrstva z cizí země která bude stát řídit a vše co stát vydělá odvede pryč, samozřejmě tato vrtsva nebude mít zájem na tom aby se místní vzdělávali a postupně je nahradili proč taky? k čemu se dotaneme? zase na začátek, vznikne osvobozenecké hnutí, vládnoucí vrstvu vyžene a jsme tam kde jsme byli ;-D

opravdu jste tak naivní

0 0
možnosti
MD

milan.tadaes

14. 1. 2010 13:47
Re: Koloniální správa

ne, to není naivita, popisuju systém, který celosvětově fungoval velmi úspěšně několik století, aby ybl zničen nějakými pseudohumanistickými bláboly... Tak pošleme kamion rejže, pár miliard dolarů a řekneme, že jsou to chudáci, proč jim nepřispět. A počkáme, až jim za rok  vypukne třeba malárie, ta už dlouho nebyla.Rv

0 0
možnosti
LU

pidla

14. 1. 2010 12:07
Přečtěte si o Haiti, ona nezávislost není vše.

http://www.jansochor.com/reportaz/slunecni-mesto.html

0 0
možnosti
MD

milan.tadaes

14. 1. 2010 13:06
Re: Přečtěte si o Haiti, ona nezávislost není vše.

myslím, že tohle jen dokonale podpořilo to, co jsem celou dobu říkal...

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2296x
Jsem celkem mladý student, který při studiu pracuje, původem z Prahy. Rád myslím nestádovitě a nebojím se svůj názor říct. A hlavně rád provokuji.

Seznam rubrik